2014-12-30

"Džiūgaukim... Aleliuja" Kretingoje


   Gruodžio  28d Marijampolės kamerinio choro "Suvalkija" pakviesti dalyvauti tradiciniame chorinės muzikos festivalyje "Su šv.Kalėdom - Naujuosius pasitinkant" ir Marijampolės 15-ojo tarptautinio sakralinės muzikos festivalio "Džiūgaukim...Aleliuja" baigiamajame koncerte, kartu su mūsų draugais marijampoliečiais vykome į Kretingą.

2014-12-04

Tradicinis Šv.Cecilijos koncertas



   Lapkričio 22-oji muzikos globėjos Šv.Cecilijos diena. Ją minėdami  jau 19-tą kartą "Versmės" choristai pakvietė Domeikavos bendruomenės narius ir svečius į Šv.Cecilijos koncertą.

2014-11-26

Kviečiame į Šv.Cecilijos koncertą



 Š. m. lapkričio 29 d., šeštadienį, 15 val.

maloniai kviečiame į tradicinį koncertą, skirtą Šv. Cecilijos - vargonininkų, instrumentų gamintojų, muzikantų, dainininkų ir poetų globėjos - dienai paminėti.   
Koncertas vyks Domeikavos gimnazijoje. Svečiuose - Kazlų Rūdos mišrus choras "Viltis"

2014-11-12

Piligriminė kelionė į Vatikaną


    “Tutte le strade portano a Roma” – “Visi keliai veda į Romą“ – sako senas priežodis. Senos tradicijos, turtinga istorinė praeitis, daugybė meno ir architektūros lobių traukia keliautojus iš viso pasaulio. Keturiasdešimt piligrimų iš Domeikavos, Babtų, Panevėžiuko ir nemažas būrys mūsų pačių ištvermingiausių choristų, išsiruošėme į „amžinąjį miestą“ aplankyti šventas katalikams vietas.

2014-10-13

J.Naujalio festivalis Raudondvaryje

  
  Šeštadienį, puikią auksinio rudens popietę dalyvavome Raudondvaryje XIV-ame J.Naujalio  muzikos festivalyje, skirtame paminėti kompozitoriaus ir dirigento J.Naujalio 145-ąsias gimimo ir 80-ąsias mirties metines. Renginys prasidėjo šalia Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčios pastatyto paminklo J.Naujaliui.

2014-10-02

Kviečiame į festivalį

2014 metų spalio 11 dieną 13 30 val. Raudondvaryje vyks XIV Juozo NAUJALIO mišrių chorų festivalis

Dešimt chorų, apie 400 dalyvių, nemarūs Juozo Naujalio kūriniai, veržlus berniukų ir jaunuolių kolektyvas, maestro Petro Bingelio vadovaujamas jungtinis choras, gyvai kuriami smėlio paveikslai, dovanojantys žiūrovams nepakartojamų emocijų, ir netradiciniai tradicinių kūrinių atlikėjai... Visa tai – XIV Juozo Naujalio mišrių chorų festivalyje, Kauno rajone, Raudondvario dvare, spalio 11-ąją.

2014-08-24

BALTIJOS KELIUI -25-eri !


1989 m. rugpjūčio 23 d. nuo Vilniaus iki Talino 620 kilometrų atstumu nusidriekė vos ne 2 mln. gyvų rankų grandinė, skleisdama pasauliui žinią: „Bunda jau Baltija, bunda jau Baltija, / Lietuva, Latvija, Estija!“

2014-08-21

2014-07-08

Dainų šventė 2014


Ar gali būti kas nuostabiau už visą apimantį vienybės jausmą, kai daugiatūkstantinė minia, paklusdama dirigento mostui, vieningai užtraukia Tautišką giesmę? Kūnu perbėga šiurpuliukas, o akyse norom nenorom susitvenkia ašaros... Ir tada supranti: kaip gera gyventi, gera dainuoti, gera jaustis Lietuvos dalimi...









Ypatingai gera, kai šiuos jausmus išgyveni drauge su savo šeimos nariais, draugais, choristais.




Dainų šventė - unikalus reiškinys, kiekvienam, tiek dalyviui, tiek ir žiūrovui sužadinantis ypatingus jausmus, ne veltui 2003 m. Estijos, Latvijos ir Lietuvos Dainų švenčių tradicija UNESCO paskelbta žmonijos žodinio ir nematerialaus kultūros paveldo šedevru. 


2014-06-27

Koncertas tremtinių atminimui skirtoje akcijoje


2014 m. birželio 27 d. “Versmės” choras koncertavo Kauno verslo centre „1000”. Čia vyko tremtinių atminimui skirtos akcijos „Mes niekada nepamiršim“ pristatymas. Renginio metu atidarytas specialus stendas, kuriame per du mėnesius vyksiančią akciją bus eksponuojamos Lietuvos gyventojų nuotraukos iš tremties vietų. Renginio metu prisiminimais iš gyvenimo Sibiro lageriuose dalijosi Seimo narė Dalia Teišerskytė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas. Mūsų choro atliekami kūriniai padėjo sukurti ypatingą atmosferą ir daugeliui renginio dalyvių prisiminti 1941 m. birželio mėnesį, kada prasidėjo pirmieji lietuvių trėmimai į Sibirą.

2014-06-16

SACRUM COVIVIUM

     

   Birželio 14-ąją Sakralinės muzikos festivalis, kuris Domeikavoje rengiamas jau trečius metus, buvo skirtas Gedulo ir Vilties dienai paminėti. Domeikavos Lietuvos Kankinių  bažnyčioje toks gausus dainininkų būrys susirenka tik kartą metuose.

2014-06-08

SACRUM CONVIVIUM

Gedulo ir vilties dienai 

Sakralinės muzikos festivalis

SACRUM CONVIVIUM


Šventės organizatorius:
Domeikavos choristų klubas "VERSMĖ"

2014-05-27

Dainavome Mamai



      ...gal ne be reikalo Mama lyginama su "balta obelimi'. Motinos diena -gražiausia šeimos šventė atkeliauja kartu su pražydusiomis obelimis. Šią dieną gražiausi žodžiai, dainos ir eilės buvo skiriami mūsų mamoms, būsimoms mamoms ir močiutėms.
     Koncerte skambėjo jaunimo ansamblio "Dominantė" atliekamos dainos. Mamytei eiles deklamavo mažoji Roberta Bernatavičiūtė. Gražiausi žodžiai Mamai skambėjo mūsų poetų klubo narių - J.Adomaitienės, G.Visockienės ir G.Girdzijausko eilėse.  Puikiai atlikta mūsų choro solisto J.Kalendros  "Serenada" visiems pakėlė nuotaiką. Koncertą baigė mūsų choras, atlikdamas naujus kūrinius.
       

2014-04-28

Sveikiname Motinos dienos proga ir kviečiame į koncertą


                          MOTINA

Mačiau ją švelnią ir nuolankią,
Jai švietė šypsena ant lūpų.
Ant rankų kūdikį ji laikė –
Prieš ją visas pasaulis klūpo.

          O Motina, tu viską mums atleidi,
          Nors skausmas drasko  tau krūtinę.
          Dažnai mes įžeidžiame skaudžiai,
         Tu glaudi mus – dieną paskutinę.

Mylėkim motinas , kol turim.
Jos mūsų džiaugsmas ir paguoda.
Tegul joms ašaros nebyra skruostais,
Te mūsų žodžiai širdį neužduoda.

         Jos mums pasaulį dovanojo,
         Po kojom ištiesė žieduotą lauką,
         Mus mažučius naktim nešiojo,
         Užaugusių – sugrįžtant laukė.

Jos buvo švelnios, kai mylavom
Ir kentė skaudų žodį tarus,
Už mus naktim maldas kalbėjo
Ir laimino išeinančius į kelią.

        Jos tyli – ašarom per skruostus srūvant,
        Jos tyli, kai gyvenimo perkūnai trankos...
        Aš nemačiau gražesnės drobės,
        Už Motiną su kūdikiu ant rankų.

                                              Jadvyga Adomaitienė

            Šiomis J.Adomaitienės eilėmis  sveikiname visas mamas
                   Motinos  dienos  proga ir  kviečiame į koncertą 
                    Gegužės 2d  18 val Domeikavos gimnazijoje

2014-04-13

Baltas lapas – mano laukas...

    



   „Baltas lapas – mano laukas.  Aš visai ne poetas, o artojas, laukiantis pavasario, kad galėčiau suarti baltą lapą, apsėti jį švariomis raidėmis, kad galėčiau kiekvieną rytą – ariant ir sėjant – sveikinti saulę, vėją, rasą, debesėlį...“
                                                                           J. Mačiukevičius

2014-04-04

Koncertas skirtas Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienai, Kovo 11-ąjai...

    Kovo 11-ąją dalyvavome koncerte „Tikiu laisve“ Lapėse. Prie Lapių Laisvės paminklo  pagerbėme kritusių už Lietuvos laisvę atminimą. Kiek vėliau, šventė persikėlė į kultūros centro salę, kur koncerte skambėjo mūsų choro atliekamos dainos, klausėmės poetės Z.Pranckevičienės eilėraščių. Smagiai griežė Lapių liaudiška kapela „Ant ketvirto“, vadovaujama  A.Stunžėno, džiaugėmės dueto „Uošvės“ aliekamomis dainomis.


                           Šventinio koncerto akimirkas galite matyti   šioje   svetainėje.


2014-02-25

2014-02-17

Praeitis atverta dabarčiai...

    Žiemos vidury, tačiau pavasariu dvelkiantį šeštadienį, Lietuvos Valstybės atkūrimo šventės išvakarėse, išsiruošėme į Vilnių aplankyti  Lietuvos  Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmus.

2014-01-23

Krikštynos...

    ...tai tik „viščiukus“ skaičiuoja rudenį!  Mes gi  - pradėję naujus metus skaičiuojame mūsų kolektyvo naujus narius. Ir turime kuo pasidžiaugti – per paskutinius metus į mūsų choro „Versmė“ gretas įsijungė dešimt naujų narių, kurių „prirašymą“ ir „krikštynas“ atšventėme praėjusį šeštadienį.



      Šaltą šeštadienio popietę visi „naujokai“ skubėjome į seniūniją šiek tiek nedrąsiai. Juk visi puikiai žinome, kad per krikštynas lengvai neišsisuksime – gal būsime miltais apibarstyti, gal vandeniu apšlakstyti, o gal... Šiaip visokios mintys sukosi galvoje – na ką gi jie, „choro senbūviai“  su mumis darys?
  Ir štai – atsidaro durys ir į salę įeina advokatė „rūsčioji kyšininkė“, teisėjas ir sargybinis. Garsiai nuskamba:
-          Stot , teismas eina !

2013 – ieji nuplaukė „kruiziniu laivu“ praeitin...

Kaip kiekvienais metais, taip ir šiemet Domeikavos bendruomenė po šv.Kalėdų susirinko palydėti senus metus, pasidžiaugti nuveiktais darbais, pasidalinti patirtais įspūdžiais ir vieni kitus pasveikinti su artėjančiais Naujais Metais.

Gruodžio 30-osios vakarą visi skubėjome į vakaronę  „Kruiziniu laivu į Naujus Metus“.  Kas keleiviai, kas jūreiviai, virėjai, paslaptingi būrėjai, kiti gi laivo kapitonai – visi su gera nuotaika skubėjome į „kruizinį laivą“, kurio signalas skelbė  -  išplaukiame!..