2014-12-04

Tradicinis Šv.Cecilijos koncertas



   Lapkričio 22-oji muzikos globėjos Šv.Cecilijos diena. Ją minėdami  jau 19-tą kartą "Versmės" choristai pakvietė Domeikavos bendruomenės narius ir svečius į Šv.Cecilijos koncertą.
 Skambant jaunimo ir vaikų ansamblio "Dominantė" dainai, mūsų choro jubilijatai - Jonas Kalendra, Stasė Pupiuvienė, Genovaitė Marcinkevičienė, Romualdas Grybas atnešė ugnies židinėlį ir Šv.Cecilijos žvakę uždegti paprašė jauniausią jubilijatę,  choro narę Giedrę Sutkutę ir vyriausią, šiemet atšventusį garbingą 90-ąjį jubiliejų, Joną Miliauską.
  Susirinkusius klausytojus nuostabiais sakraliniais kūriniais džiugino koncerto svečiai - Kazlų Rūdos mišrus choras "Viltis", vadovaujamas meno vadovės Salomėjos Vitukynienės. Vadovė, dėkodama už pakvietimą dalyvauti šioje šventėje, juokavo kad "Viltis" ir "Versmė" kaip dvi obuolio puselės panašūs - juos sieja ne tik "V" raidelės,o ir kitais metais abu kolektyvai švęs chorinės veiklos 20-ečius. Tad nuoširdžiai pasižadėjo kitąmet į "Versmės" jubiliejų atvažiuoti.
  Koncertą tęsė šventės organizatoriai. "Versmė" tradiciškai sugiedojo giesmę "Šventąjai Cecilijai". Na, o bendrai abiejų chorų atliekamos dainos virpino gimnazijos salės sienas ir klausytojų širdis. Abejingų nebuvo, ilgais aplodismentais klausytojai apdovanojo mūsų solistą J.Kalendrą ir chorą, atlikus dainą "Kur balti keliai". Džiugu, kad į šį koncertą susirenka ištikimiausi, mylintys dainą ir muziką mūsų klausytojai.
 
Susirinkusius klausytojus, svečius ir organizatorius jau 19-ą kartą sveikino Domeikavos seniūnės pavaduotoja V.Sutkienė , kviesdama susitikti ir 20-ą kartą. Už grąžų koncertą, linkėdama sėkmės, dėkojo seimo nario D.Jankausko padėjėja R.Lukoševičienė. Domeikavos bendruomenės pirmininkas I.Šmitas padėkojo svečiams ir šventės organizatoriams už puikų koncertą, svečiams prisiminimui  įteikė knygą apie Domeikavą.
.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą