2014-06-27

Koncertas tremtinių atminimui skirtoje akcijoje


2014 m. birželio 27 d. “Versmės” choras koncertavo Kauno verslo centre „1000”. Čia vyko tremtinių atminimui skirtos akcijos „Mes niekada nepamiršim“ pristatymas. Renginio metu atidarytas specialus stendas, kuriame per du mėnesius vyksiančią akciją bus eksponuojamos Lietuvos gyventojų nuotraukos iš tremties vietų. Renginio metu prisiminimais iš gyvenimo Sibiro lageriuose dalijosi Seimo narė Dalia Teišerskytė, Lietuvos politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkas Gvidas Rutkauskas. Mūsų choro atliekami kūriniai padėjo sukurti ypatingą atmosferą ir daugeliui renginio dalyvių prisiminti 1941 m. birželio mėnesį, kada prasidėjo pirmieji lietuvių trėmimai į Sibirą.


 Tremtinių atminimui – socialinė pilietiškumo akcija „Mes niekad nepamiršim“


Kaune rengiama porą mėnesių truksianti akcija „Mes niekad nepamiršim“, skirta pagerbti ir prisiminti nukentėjusiuosius nuo XX a. viduryje Sovietų Sąjungos vykdytų Lietuvos gyventojų trėmimų. Nuotraukas iš tremties ir jų istorijas, kuriose atsispindėtų gyvenimas tremties vietose, kviečiami atnešti tremtiniai, jų šeimų nariai, giminaičiai. Į šią akciją aktyviai kviečiame jungtis ir jaunąją kartą, besidominčią ir kultūringą naująją jėgą.



Akcijos atidarymas birželio mėnesį pasirinktas neatsitiktinai. Būtent šis vasaros mėnuo yra paženklintas daugeliu tragiškų įvykių Lietuvos istorijoje, būtent 1941 m. birželį įvyko pirmasis lietuvių trėmimas į Sibirą.




Gyvulinių vagonų ratų dundesys žymėjo vieną tragiškiausių laikotarpių Lietuvos istorijoje – per daugiau kaip dešimtmetį iš Lietuvos buvo ištremta per 100 tūkst. žmonių. Lietuva prarado daugybę šviesiausių, aktyviausių ir geriausių savo visuomenės narių. Istorija yra linkusi kartotis, tad privalome neužmiršti šių baisių įvykių ne tik dėl to, kad pagerbtume nekaltai kankintų ir nukankintų savo tautiečių atminimą, bet ir todėl, kad išliktume budrūs, jei panaši grėsmė kada nors vėl atslinks prie mūsų namų“, - sako akcijos atstovas Vilius Dovydauskas.


Atneštos nuotraukos nuskaitomos ir eksponuojamos specialiame stende stovinčiame prie verslo centro „1000“, kurio fasadas papuoštas tarpukario Lietuvos stiprybės simbolio – lito – atvaizdu.


·        Visos akcijos laiku nuotraukas bei jas spalvinančias istorijas galima siųsti paštu – adresu Taikos pr. 88A, Kaunas.

·        Skanuotas nuotraukas akcijos organizatoriai kviečia siųsti el. paštu, adresu prisiminsim@1000lt.com

·        arba talpinti socialiniame tinkle facebook.com/nepamirsim.

Ši socialinė pilietinė akcija tęsis iki Juodojo kaspino ir Baltijos kelio dienos – rugpjūčio 23-iosios. Akcijos kuratorė – Seimo narė, buvusi tremtinė Dalia Teišerskytė.

Daugiau informacijos:

facebook.com/nepamirsim

Akcijos atstovas – Vilius Dovydauskas, tel. 8 614 61 565, el. p. prisiminsim@1000lt.com
 
Daugiau informacijos apie įvykį:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą