2014-02-17

Praeitis atverta dabarčiai...

    Žiemos vidury, tačiau pavasariu dvelkiantį šeštadienį, Lietuvos Valstybės atkūrimo šventės išvakarėse, išsiruošėme į Vilnių aplankyti  Lietuvos  Didžiosios Kunigaikštystės Valdovų rūmus.

   Prisimindami savo valstybės istoriją žinome, kad dar IV – VIIIa. šioje vietoje buvo medinė gyvenvietė, kuri po truputį virto mūro pilimi ir nuo pirmųjų Gediminaičių laikų čia rezidavo beveik visi Lietuvos valdovai. Ši rezidencija tapo ištaigingais rūmais, kurie šiandien atvėrė duris mums.

     ...Praeitis atverta dabarčiai – taip skamba gidų lūpose. Apžiūrėjome nugriautų rūmų atkastus pamatus, gausius radinius, įspūdingus gobelenus, paveikslus,  atkurtų rūmų reprezentacines menes, taip pat specialiąją lobynų salę. Galime  pasidžiaugti, kad turime tokią didingą istoriją.

     Nors ekskursija šiek tiek mus išvargino, tačiau puikiai nusiteikę po keletos valandų visi susirinkome Operos ir baleto teatre.  G.Verdžio opera „Traviata“ mums priminė artėjančią įsimylėjėlių dieną ir paskatino  dar labiau vieniems kitus gerbti, tausoti ir mylėti...

    Ši kelionė mums buvo tarsi atpildas už tą nuoširdų darbą, kantrybę ir begalinį jaudulį mūsų choristų  ir vadovų prieš dainų šventei besiruošiančių kolektyvų  apžiūrą, kurioje išgirdome mums labai svarbius žodžius – iki pasimatymo  Vilniuje, jubilienijėje Dainų šventėje...

1 komentaras: