2017-12-22

Linksmų Šv. Kalėdų ir Naujųjų 2018-ųjų metų!


                     Prieš daugelį metų sužibus žvaigždė
                     Šiandieną jau virtus švente.
                     Kokiam gi bebūtum pasaulio krašte,
                     Jinai aplankys ir Tave.
                                     Ir lekia, šuoliuoja baltoji viešnia
                                     Savaisiais žirgais baltakarčiais,
                                     Paišydama baltas languos lelijas
                                     Ir žiedus stebuklingų paparčių.
                                                     Pakelkit, pakelkit į dangų akis,
                                                     Atverkit plačiai savo širdis,
                                                     Ir jums ta laiminga žvaigždė lai nušvis,
                                                     Ir sielas, lai Jūsų sušildys.

                                 Linksmų Šv. Kalėdų ir Naujųjų 2018-ųjų metų!

2017-12-02

Su gimtadieniu !




       Šiandien - Jūsų šventė!
      Jūs - choro vadovas - dirigentas,  choro vadovas - žmogus.
      Jūs esate ypatingą profesionalumą bei neeilinį meninko talentą ir puikius bendravimo įgudžius turintis auksinės širdies vadovas.
      Jūs - esate Mokytoja!
      Jūs esate pašaukta mokyti didžiausio - eiti ir būti mūsų šventovėje - Scenoje. Šventovėje, kur pradingsta negandos ir bėdos, kur nepakartojamas jaudulys visiems vienodai užlieja krūtinę, kur vienu ritmu suplaka širdys, kur visi tampame vienu dideliu kūnu.
      Tai Jūsų kantrybė ir didelis pasiaukojimas, kasdienybė ir didžioji Jūsų gyvenimo dalis. 
      Tai Jūsų dėka mūsų pasauliai tampa šviesesni ir tyresni.
      Dainuokite, kurkite, mylėkite! Lai sėkmė kloja kelią ir te globoja Jus visos gerosios Visatos jėgos.
                                                                                  Jus mylintys "Versmės" choristai

2017-11-27

Širdim dainuojam Tau Šv. Cecilija









   Gražų sekmadienį, lapkričio 26 d. 12 val., domeikaviečiai rinkosi į Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčią. Klebonas G. Pūras aukojo Šv. Mišias, kuriose giedojo Kauno rajono, Ramučių kultūros centro Domeikavos laisvalaikio salės mišrus choras „Versmė“, vad. R. Endriukaitienės. 

Po Šv. Mišių vyko koncertas skirtas švęsti Šv. Cecilijos iškilmę. Mišrus choras kaip ir kasmet švenčia, šlovina ir dėkoja Šv. Cecilijai skambiomis dainomis ir pačių kurta poezija, šiais metais eiles sukūrė Šv. Cecilijos šventei R. Endriukaitienė. 



Koncerto metu klausytojai galėjo mėgautis muzika, daina ir poezija, pasinerti į nuostabų garsų ir vaizduotės pasaulį.






Domeikavos laisvalaikio salės
kultūrinių renginių organizatorė Žaneta Jankauskaitė

2017-10-25

Dovana Domeikavos bendruomenei – kultūros salė




           Respublikiniuose ir tarptautiniuose konkursuose laurus skinantys Domeikavos meno saviveiklos kolektyvai nuo šiol turės daugiau kaip 250 žiūrovų talpinančią salę, grimo kambarius, repeticijų, parodų erdves.         Ketvirtadienį vyko naujos Domeikavos laisvalaikio salės atidarymo iškilmės ir šventinis koncertas.

„Esame unikalaus reiškinio liudininkai: Lietuvoje dažniausiai atidaromi pramogų arba sporto centrai, o šiandien tenka koncertuoti naujoje kultūros salėje“, - kalbėjo šventiniame koncerte pasirodžiusio Vilniaus styginių kvarteto „Archi quartett“ vadovė Vitalija Makrickienė.

„Iki šiol renginiai vykdavo lauke, gimnazijos arba seniūnijos salėse. Dabar žmonėms galėsime pasiūlyti aukštesnio lygio paslaugas, bus kur kviesti ir profesionalius meno kolektyvus“ , - šypsojosi Ramučių kultūros centro direktorė Živilė Jurgaitienė. 

      Kauno rajono meras Valerijus Makūnas pabrėžė, kad vis dėlto svarbiausia ne pastatas, o žmonės. „Domeikavos meno saviveiklos kolektyvai daug metų garsina mūsų kraštą, todėl jie seniai nusipelnė geros salės. Tebūnie tai dovana jiems ir augančiai Domeikavos bendruomenei“, - kalbėjo meras.
Domeikaviškiai dėkojo savivaldybės administracijai, statybininkams ir salės „krikštamotei“, Seimo narei Ramintai Popovienei, daug prisidėjusiai ieškant finansavimo šaltinių.
     Laisvalaikio salės statyba kainavo 1,3 mln. eurų. Daugiau kaip 400 tūkst. eurų skyrė Kultūros ministerija, likusią dalį – Kauno rajono savivaldybė.
Naujose patalpose nuo šiol galės repetuoti keturi mėgėjų meno kolektyvai: liaudiškos muzikos kapela „Domeikavos seklyčia“ (vad. Virginija Stunžėnienė), mišrus choras „Versmė“ (vad. Rasa Endriukaitienė, koncertmeisteris Rimvydas Kruopis), vyresniųjų liaudiškų šokių kolektyvas „Džiaukis“ (vad. Rasa Banevičiūtė) ir vaikų folkloro ansamblis „Serbentėlė“ (vad. Daiva Bradauskienė).
Laisvalaikio salės atidaryme pristatyta Lietuvos fotografijos patriarcho Antano Sutkaus darbų paroda. Šventės dalyvius linksmino VDU aktorinio meistriškumo studijų studentai. Specialią programą paruošė visi Domeikavos mėgėjų meno kolektyvai.
                   domeikavos-kulturos-seima-dziaugiasi-naujais-namais       

                                                                                                                (Kauno rajono bendruomenė)

2017-08-24

Atostogos...

    Atostogos... puikus laikas

  O kai dar ir oras geras, ir šaunus  draugų būrys, ir įdomus kelionės maršrutas, ir gausybė įspūdžių, kuriais norime su jumis pasidalinti. Šį kartą nusprendėme pakeliauti po Aukštaitiją iki turtingiausio ežerais Molėtų krašto. 

   

2017-07-09

Liepos 6-oji ant Lentainių piliakalnio...





   Šie metai yra paskelbti piliakalnių metais, o Lentainių piliakalnis buvo vienas iš 100 gražiausių piliakalnių, ant kurių kvietėme giedoti „Tautišką giesmę“. Saulėtą liepos 6 dienos vakarą domeikaviečiai rinkosi nešini vėliavomis šalia Domeikavos seniūnijos. Su gera nuotaika, entuziazmo pilni patraukė į Lentainių piliakalnį. 


                                        

     Trispalvių virtinė leidosi nuo piliakalnio į papėdę. Kalno šlaitas pasipuošė trispalvėmis. Domeikavos bendruomenė džiaugsmingai šurmuliavo Lentainių piliakalnio papėdėje. Džiaugėsi sutikę senus ir sulaukę garbingų svečių LR Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio su šeima ir mokslininko, Kauno VDU profesoriaus Liudo Mažylio.

   Renginio dalyviai turėjo galimybę padėkoti visiems, kas daro gerus darbus Lietuvos labui. Dalyvaudami akcijoje „Ačiū“, užpildė padėkos atvirukus, kurie bus išsiųsti visiems geriems žmonėms.

21 val. pakiliai ir galingai suskambėjo „Tautiška giesmė“ nuo Lentainių piliakalnio, kartu su viso pasaulio lietuviais.
                                                                                                           

2017-06-29

99 Vėliavos Lietuvai


Joninės Joninių parke...






       Joninės Joninių parke

       Domeikava – III-oji Jonų respublika Lietuvoje po Jonavos ir Joniškio, mat, šioje seniūnijoje yra įkurtas Joninių parkas. Joninės – laukiama bendruomenės šventė, į kurią susirenka gyventojai ir miestelio svečiai. Šventės tikslas – priminti Joninių (Rasų) šventės tradicijas ir apeigas bei jų reikšmę lietuvio gyvenime.
    Ramučių kultūros centro Domeikavos laisvalaikio salės kapela „Domeikavos seklyčia“ (vad. V. Stunžėnienė) visus pasitiko prie puošnių vartų su rasos vandeniu, kviesdami praustis, ir į šventę užeiti nusiplovus pavasarinių darbų vargus. Visi Domeikavos mėgėjų meno kolektyvai: „Domeikavos seklyčia“, „Jovaras“ (vad. Aldona – Ona Baltrūnienė), vyrų vokalinis ansamblis „Savi“ (vad. J. Kalendra) ir tautinių šokių kolektyvas „Džiaukis“ (vad. Rasa Banevičiūtė) skambiomis dainomis bei lietuvių liaudies šokiais papildė pasakojimus apie Joninių apeigas, tradicijas. 
      Šventės metu buvo pasveikinti Jonai ir Janinos, Rasos ir Vandos, o grojant kapeloms tautinių šokių šokėjai varduvininkus įsuko į šokio sūkurį. Temstant buvo užkurtas Joninių laužas.
                                                                                                                                        D.Kasparienė

2017-06-25

Sekmadienį skambėjo varpai...


                                     „Išlydėkit varpais tūkstantmečius karų,
                                       Pasitikit varpais tūkstantmetį taikos.
                                       Išlydėkit, kas sena, pasitikit, kas nauja…
                                       Išlydėkite melą, pasitikite tiesą varpais“
                                                                       (A.Tennyson)


     Nesame abejingi Tautos praradimams, artimųjų išgyvenimams tremtyje, nesame abejingi Lietuvos ateičiai, tad sekmadienį visi skubėjome į Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčią, giedojome  šv. mišiose, kurios buvo aukojamos tremtyje žuvusiems atminti. Gausiai susirinkę choristai ir parapijiečiai džiaugėsi, kad parapiją aplankė ir šv. mišias aukojo garbingas svečias vyskupas Sigitas Tamkevičius.

2017-06-16

Sacrum Convivium






      Sakralinė muzika Domeikavoje skambėjo 3D formatu
Birželio 14-tos dienos pavakarę jau penktą kartą Domeikavos kankinių bažnyčios skliautais nuskambėjo sakralinis chorų festivalis „Sacrum convivium“, skirtas Gedulo ir Vilties dienai minėti. Savo galingais balsais renginį papuošė svečių chorai: Vievio mišrus choras „Con Moto“ (vadovė Audronė Stepankevičiūtė) ir Kauno miesto Tautos namų mišrus choras „Diemedis“ (vadovas Audrius Petrauskas).
Festivalio šeimininkai ir sumanytojai – Domeikavos choras „Versmė‘ (vadovė Rasa Endriukaitienė). 
Gražiausi kūriniai, skirti išreikšti Tėvynės ilgesiui ir meilei, suskambėjo iš netikėčiausių bažnyčios vietų: virš altoriaus, iš šoninio ir galinio balkonų. Renginio idėja „muzika skambanti 3D formatu, apjungianti muzikos, dainos ir žodžio sintezę“ pasiteisino, mat veiksmas vyko iš visų keturių žiūrovui pusių. Sakralią muziką apjungė aktoriaus Rido Žirgulio skaitomi tremties prisiminimai, memuarai, o muzikos sintezės dalį „išpildė“ birbynininkas Remigijus Marma. 
Pabaigoje visi chorai susijungė „Širdžių kalboje“ į galingą bendrą dainavimą, išreiškiantį stiprią mūsų tautos dvasią, o Domeikavos gimnazijos šauliai įteikė po bijūno žiedą tremtiniams. Negriaunant nusistovėjusių tradicijų, buvo padėtas ąžuolo vainikas prie paminklo, skirto tremties aukoms.
Renginį iš dalies finansavo Kauno rajono savivaldybė, o organizatoriai Ramučių kultūros centras pažadėjo, jog kitais metais šis festivalis bus dar didesnis, dar iškilmingesnis, nes jis jau dabar įtrauktas į Lietuvos šimtmečio programos veiklas.

Ramučių kultūros centro meno vadovė
Rasa Endriukaitienė

2017-05-28

BALTOS OBELS BALCIAUSIAS ZIEDE..., žydėk ir plauki muzikos upe...



...Ir suaidės tauri harmonija, ir lyg vargonų gaudesy,
Plačiai, galingai išsiverš...
Užlies  ir neš lyg jūra, potvyniui pakilus pilnaty...
 Prikels žydėt stipri pavasario galia!

 BALTOS  OBELS BALCIAUSIAS  ZIEDE..., 
                                                žydėk ir plauki muzikos upe...

                                                                    R.Endriukaitienė

2017-05-16

Plauk muzikos upe...


 "Muzika - tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas."

                                                                                     Mikalojus Konstantinas Čiurlionis



           Visus maloniai kviečiame į pianisto Rimvydo Kruopio 50-ties metų kūrybinės veiklos koncertą.
         Koncerto I-oje dalyje skambės gražiausia romantinė fortepijoninė muzika, II-oje dalyje dainuos Kauno rajono chorai.
                                         Koncertas nemokamas.     Laukiame Jūsų atvykstant!

2017-05-04

Džiūgaukim...Aleliuja, 2017


    XVIII -ą kartą Marijampolėje  vyksta tarptautinis sakralinės muzikos festivalis DŽIŪGAUKIM… ALELIUJA .Mūsų bičiulių pakviesti,  ankstyvą ryta skubėjome į Marijampolę. Marijampolės kultūros centro dailės galerijoje vyko festivalio muzikinė svetainė - seminaras "Chorinio dainavimo inovacijos". Seminarą vedė ir savo mintimis dalijosi gerb.Rasa Gelgotienė.
       Tarptautinis sakralinės chorinės muzikos festivalis „Džiūgaukim… Aleliuja“ tęsiasi  nuo Šv.Velykų iki Šv.Kalėdų. Kiekvieną vakarą Šv. Velykų oktavoje Šv Vincento Pauliečio bažnyčioje skamba gražiausi sakralinės muzikos akordai. Šiemet šioje bažnyčioje Šv. Mišiose giedojome ir mes, Domeikavos mišrus choras "Versmė".
      Žmogų taurina muzika, turtina jo vidinį pasaulį, dovanoja džiaugsmingas bendravimo akimirkas, stiprina, ugdo didžiulį pasididžiavimą muzikine kultūra. Visa tai puikiausiai įrodo kiekvienais metais Marijampolėje vykstantis sakralinės muzikos renginys, pritraukiantis vis daugiau kolektyvų ir atlikėjų, dovanojančių muzikinio pažinimo džiaugsmą ne tik miesto gyventojams, bet ir svečiams. Po Šv. Mišių  Marijampolės Šv.Arkangelo Mykolo bazilikoje vyko  "Baltijos Jūros" choro sakralinės muzikos koncertas. Dalyvavo Vilniaus universiteto choras "Pro musica"(vad. R.Gelgotienė), Liepojos k.c. mišrus choras "Intis" (vad.I.Valce), Sankt Peterburgo jaunimo kamerinis choras "Lauda"(vad. M.Kirijeva), Balstogės technologijos universiteto choras (vad. V.Milkoska), vargonavo Indrė Veličkaitė. Skambėjo, bažnyčios skliautai aidėjo ir šiurpuliukais per kūną ėjo vargonų ir jungtinio choro atliekami kūriniai. 
    Puiki diena!


Mūsų Velykėlės...




2017-03-12

"Tu - skambiausia daina ! "

       Kovo 11-ąją pažymėjome Vilkaviškyje. Mūsų bičiulių- "Uosijos" choro pakviesti, dalyvavome festivalyje "Tu - skambiausia daina", skirtame Lietuvos nepriklausomybės dienai

2017-03-05

Skambėk, aidėk, nenutilk...

      Skambėk, aidėk, nenutilk,
               Būk amžina
                       Gyvenimo  versmė  tyra,
                               Palaiminta  tyra  Versmė...



           Prašome  SKIRKITE  2 proc  Domeikavos  choristų  klubui  Versmė

                                   Kodas 160433523.    Dėkojame.



Kviečiame prisijungti ...

     Mes, tarsi didelė šeima, kurios narius vienija meilė dainai, muzikai . Jeigu myli muziką, dainą  - Domeikavos mišrus choras "VERSMĖ" kviečia prisijungti ...
                Repeticijos vyksta Domeikavos seniūnijoje, Bažnyčios g.2
                            Pirmadieniais ir trečiadieniais  18.30 val.


Meno vadovė   Rasa Endriukaitienė,  koncertmeisteris Rimvydas Kruopis

 tel. 8 677 58850
     (8 616 01183)

2017-02-20

Kas gražiausia - radau Lietuvoj...



    Antrus metus organizuojama Kauno rajono chorų šventė "Kas gražiausia - radau Lietuvoj" sukvietė chorinės muzikos mylėtojus į Ilgakiemio laisvalaikio salę švęsti Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.




       Mes buvome  ne tik choristai, bet ir aktoriai.  Tetralizuotame koncerte dainos skambėjo Lietuvos girioms, sodams, nes medis žmogų lydi nuo lopšio iki pakutinės jo kelionės. Mažas berniukas, suaugęs jaunuolis  ir žilagalvis senelis visuomet rado prieglobstį po medžiu.



    Originaliai prisistatė Kauno rajono chorai: Raudondvario mišrus choras „Svajonė“, moterų choras „Gynia“, mišrus choras „Melodija“, moterų choras „Žaisa“, mišrus choras „Versmė“ ir  Raudondvario jaunučių choras „Svajonė“. 






       Renginio dalyvius sveikino Kauno r. tarybos nariai Paulius Visockas, Audrius Banionis, Jonas Mykolaitis, Garliavos apyl. seniūnas Eimuntas Raugevičius. Gėrėjomės "Auksinio vainiko" laureato, skulptoriaus ir kryždirbio Kazimiero Martinaičio darbais.





2017-02-16

"Skamba dainos Tėvynei"



                             Vilties šaltinis                                             


Vėl atsigręšime į Didžią datą,
Tada ištryškusį vilties šaltinį,
Kuris dabar plačiai, galingai teka
Lietuvių širdis atgaivinęs.
                             Stiprėjo jis ant vyrų rankų,
                             Su Trispalve ir Vyties žirgu,
                             Per žemę nešė džiugų gandą,
                             Kurį tada plačiai išgirdo
Sena Europa ir pasaulis,
Tarsi staugimą vėlei vilko,
Pakilusio gyvent iš naujo
Prie Baltijos krantų ir Vilniaus.
                            Tų metų didvyrius pagerbsim
                            Gėlėm ir bočių dainomis, 
                            Garbingus puslapius atversim,
                            Rašytus aukso raidėmis.
Buvo 16-ta Vasario,
Dar neilga žiemos diena,
O jau žinia, žinia pleveno —
Bus Lietuva laisva, sava.
                             Rodos, tik popierius, tik Aktas
                             Ir Signatarų parašai,
                             Bet nuo tada tas baltas lapas
                             Tapo valstybės pamatais.
Vėl atsigręšime į Didžią datą,
Vilties šaltinį Lietuvos vaikams,
Kuris gyvybę mūsų tautai neša
Visiems, tikėkime, visiems laikams.
                  2017-02-13, 
                  Raudondvaris         Poetas    Gerb. Leonas Milčius
                                                  (Vasario 16-osios 99-osioms metinėms)





             
          Šiomis Gerb. Poeto Leono Milčiaus eilėmis sveikiname visus tautiečius įžengus į Nepriklausomos Lietuvos 100-etį. Džiugu, kad ši data vis labiau įsitvirtina ne tik mūsų širdyse, bet ir mūsų jaunosios kartos širdelėse. Šiandien, kaip niekad, nuoširdžiai skambėjo trijų kartų lūpose eilės ir dainos mūsų Tėvynei. 



         Po šv.Mišių, kurios buvo aukojamos Vasario 16-ąjai paminėti, susirinkome į Domeikavos gimnaziją, kuri vos sutalpino mūsų klausytojus, atlikėjus ir svečius.  Koncerte dalyvavo mūsų šokėjai - kolektyvas "Džiaukis", mažieji "Seklytėlės" dalyviai, gimnazijos jaunimo ansamblis ir Domeikavos mišrus choras "Versmė". 



          Bendro, trijų kartų, choro atliekami kūriniai ne vienam širdį suvirpino. Kaip kad pirmą kartą laisvai suplevėsavusi trispalvė Vasario 16-ąją virpino širdis mūsų seneliams, tėvams.
         Kokie begaliniai prasmingi Gerb. Poeto žodžiai :

          'Vėl atsigręšime į Didžią datą,
           Vilties šaltinį Lietuvos vaikams,
           Kuris gyvybę mūsų tautai neša
           Visiems, tikėkime, visiems laikams!'


                                                                                                                G.Liutvinskienė