2017-06-29

Joninės Joninių parke...






       Joninės Joninių parke

       Domeikava – III-oji Jonų respublika Lietuvoje po Jonavos ir Joniškio, mat, šioje seniūnijoje yra įkurtas Joninių parkas. Joninės – laukiama bendruomenės šventė, į kurią susirenka gyventojai ir miestelio svečiai. Šventės tikslas – priminti Joninių (Rasų) šventės tradicijas ir apeigas bei jų reikšmę lietuvio gyvenime.
    Ramučių kultūros centro Domeikavos laisvalaikio salės kapela „Domeikavos seklyčia“ (vad. V. Stunžėnienė) visus pasitiko prie puošnių vartų su rasos vandeniu, kviesdami praustis, ir į šventę užeiti nusiplovus pavasarinių darbų vargus. Visi Domeikavos mėgėjų meno kolektyvai: „Domeikavos seklyčia“, „Jovaras“ (vad. Aldona – Ona Baltrūnienė), vyrų vokalinis ansamblis „Savi“ (vad. J. Kalendra) ir tautinių šokių kolektyvas „Džiaukis“ (vad. Rasa Banevičiūtė) skambiomis dainomis bei lietuvių liaudies šokiais papildė pasakojimus apie Joninių apeigas, tradicijas. 
      Šventės metu buvo pasveikinti Jonai ir Janinos, Rasos ir Vandos, o grojant kapeloms tautinių šokių šokėjai varduvininkus įsuko į šokio sūkurį. Temstant buvo užkurtas Joninių laužas.
                                                                                                                                        D.Kasparienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą