2018-07-13

Lietuvos 100-ečio Dainų šventė "Vardan tos..." Vilniuje


    Jubiliejinė – 20-oji – Dainų šventė skirta Lietuvos nepriklausomos valstybės atkūrimo 100-ečiui paminėti, tad jos  pagrindu tapo „Tautiška giesmė“. Jau susiklostė tradicija, kad į pirmą Dainų šventės renginį pakvietė Kaunas, kuriame 1924 m. pirmą kartą surengta Dainų diena. Čia susirinkę meno kolektyvai iš Lietuvos ir kitų šalių liudijo, kad švenčių gyvybė neblėsta, o „dega mūsų širdyse“.
   


Pailsėję po šventinio šurmulio Kauno dainų šventėje, susiruošėme į Vilnių. Trečiadienio rytą buvome gražiai palydėti Domeikavos seniūnijos ir Ramučių kultūros centro darbuotojų, kurie kartu su mumis džiaugėsi, galintys dalyvauti šventėje Vilniuje.Na, o pakeliui autostradoje - mūsų laukė siurprizas... Kauno rajono kultūros skyriaus darbuotojai, su saldžiomis dovanomis ir gražiausiais linkėjimais.




  

   Jau tą pačią dieną po pietų kibome į darbą. Ir visai nesvarbu, kad kieta miegoti ant grindų, kad šalia išvargęs bičiulis garsiai "repetuoja" ne tik dieną, bet ir naktį, kad kojelės nuvargo keliaudamos ilgais takais iki Vingio parko... kiekvieną dieną vėl stodavome  naujomis jėgomis, nes žinojome...kulmina čia pat.






  Katedros aikštėje, šventės pradžią skelbė visų šventės dalyvių eisena iki Vingio parko. O vainikavo - galingas 12-os tūkstančių širdžių, plakančių vienu ritmu, jungtinio choro koncertas! 


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą