2016-02-20

Vasario 16-oji



    Kiekvienais metais, šią svarbią mūsų tautos dieną, valstybės atkūrimo dieną, sugrįžtame į Lietuvos istorijos puslapius. Žinodami, kaip sunkiai iškovojome laisvę ir nepriklausomybę, turėtume visuomet prisiminti šiuos labai prasmingus žodžius.
 "Praeities dvasia ir praeities aukos įgalino mus atkurti savo nepriklausomą valstybę, o tos praeities ir šių dienų junginys mus turi paskatinti Lietuvos ateitį kurti taip, kad ji būtų gaji, ištverminga ir atspari prieš visokius pavojus ir netikėtumus." 

                                                                     Prezidentas Antanas Smetona        
                                                                                                                (Citata iš Straipsniai.lt)


  Šią dieną paminėti vykome į Neveronių gimnaziją, kur šventiniame koncerte susijungė dvi kartos - jaunystė ir patirtis.
 Kartu su gimnazijos jaunių pop choru (vad. A.Pilipauskas ) sugiedoję tautišką giesmę , stebėjome tautinių šokių kolektyvo "Upė" (vad. V.Skiparienė) įvairių amžiaus grupių pasirodymą. Na, o pabaigai, koncertą vainikavo mūsų choro dainos.
                                                                                                                                                                                       Vasario 16-osios šventinių renginių atidarymą pradėjome Raudondvario šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje, kur mūsų choras giedojo mišiose.
    Popietėje susibūrėme Ilgakiemyje, kur vyko Kauno rajono chorų šventė - "Kas gražiausia - radau Lietuvoj", kur net šimtas balsų minint Lietuvos Valstybės atkūrimo dieną, atliko gražiausias dainas , skirtas Lietuvai.



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą