2016-12-20

"Metus palydint..."


                                Žmogau, praverk duris,
                        Išeik į gruodžio tamsą,
                        Įkvėpk vakaro tylą,
                                 Jau Kalėdomis kvepia.
        Jau saulė grįžti rengiasi
        Ir Angelas žemėn parkeliauja
        Saulės pasitikti,
        Žmogų pasveikinti,
                 Ramybę dvasiai parneša.
                                  Atlapok duris plačiai,
                                  Įsileisk vidun Angelą.
                                  Ant jo sparnų Gerumas supasi,
                                  Jo širdyje Meilė gyvena.
             Tik  prisiglausk prie širdies  mintim,
             Žmogau, įsiklausyk...

    Adventinę  popietę Garliavos bibliotekoje ne tik plačiai buvo atvertos durys mūsų kolektyvui, bet ir visų garliaviečių klubo narių sielos. Atrodė, kad  Angelas parkeliavo į žemę. Kiekvienas kūrinys, skirtas mūsų klausytojams – sugrįždavo  atgal su didžiausiais plojimais ir nuoširdžiausiais padėkos žodžiais.  Tikrai tą vakarą Garliavos bibliotekoje  sklandė ramybė, o gerumas suposi visų mūsų širdyse.  Štai iš kur ta stebuklinga dvasia -  juk tai Kalėdos...




                                                                                                         G.Liutvinskienė


                                                                                     
 

2016-11-27

Širdim dainuojam Tau - Šv.Cecilija !


   Darganotą šeštadienio popietę skubėjom į Domeikavos bažnyčią, kur jau 20-ąjį kartą kvietėme dainos mylėtojus į Šv.Cecilijos koncertą. Smagu pasidžiaugti, kad šią Šv.Cecilijos - dainininkų, muzikantų, poetų, šokėjų globėjos dieną mes kartu su mūsų dainos bičiuliais Vilkaviškio "Uosijos" choru (meno vadovė L.Venslovienė) šventėmė  pirmą kartą Domeikavos bažnyčioje.
   Džiugu, kad į mūsų koncertą atskubėjo nemažas būrys chorinės muzikos gerbėjų, tarp jų ir mūsų gerb.klebonas G.Pūras, kuris nuoširdžiai sveikino visus susirinkusius ir dėkojo mūsų svečiams "Uosijos" chorui, mums "Versmiečiams" už gražų koncertą. Mūsų svečiai virpino klausytojų širdis savo gražiausiais kūriniais. O jungtinis choras virpino bažnyčios skliautus...aidas pasiklysdavo padangėse, paklaidžiojęs sugrįždavo baltais angelais į mūsų širdis...

                                    Širdim dainavom Tau - Šv.Cecilija !

                                                                                                                                       
                                                                                                                                         G.Liutvinskienė

2016-10-05

Domeikavos Herbo diena - Sunešti bendruomenės žiedai...




  Š. m. rugpjūčio 27 dieną vyko Domeikavos Herbo dienos šventė. Kadangi šie metai yra bendruomenių metai, todėl buvo pasiūlyta  sukurti savo kiemelius, kur  galėtume pasirodyti kokie esame, kas mus jungia ir trumpai prisistatyti. Kiemelius lankė komisija, visų prisistatymai buvo labai gražūs, šmaikštūs ir įdomūs. Mes taip pat komisiją pakvietėme į savo kiemelį -"Į Do-mei-ka-vą  įdomiai gerti kavą" ir vaišinome įvairiausiomis, įdomiausiomis ir gardžiausiomis kavomis.
  Šventinio koncerto metu grojo liaudiškos muzikos kapela „Domeikavos seklyčia“,dainavo mūsų choras „Versmė“, šoko tautinių šokių kolektyvas „Džiaukis“ ir kiti Domeikavos meno mėgėjų kolektyvai: liaudiška kapela „Jovaras“ ir vyrų kolektyvas „SAVI“.
  Šventės dalyvius sveikino LR Seimo narė Raminta Popovienė ir Kauno rajono tarybos nariai: Justinas Urbanavičius ir Česlovas Paulauskas. Domeikavos Herbo dienos proga buvo įsteigta nominacija „Metų šeima“, kuri atiteko Editai ir Gediminui Jančaičiams. Šiuo metu auginantiems ir globojantiems 8 vaikus, o dvi dukros jau suaugusios. Šeimą sveikino LR Seimo narė Raminta Popovienė, sveikinimą ir stiklinį angelą perdavė Kauno rajono savivaldybės Meras Valerijus Makūnas, Domeikavos seniūnė įteikė domeikaviečio Broniaus Mackeliūno sukurtą ir nukaltą Domeikavos Herbą. 

2016-07-07

Valstybės diena Vilkijoje...


      Įsimintina Valstybės diena Vilkijoje. Šv.Jurgio bažnyčioje giedojome mišiose, o bažnyčios šventoriuje Tautišką giesmę giedojome su garbiais svečiais - Lietuvos Respublikos  Prezidentu gerb.   Valdu Adamkumi ir ponia Alma Adamkiene.

 Lietuvos prezidentas šalia šv.Jurgio bažnyčios yra pasodinęs ąžuoliuką, o bendruomenė pastatė paminklinį akmenį su gerb.prezidento bareljefu. Štai čia mes kartu su Kauno raj. meru V.Makūnu ir seimo nare R.Popoviene.

2016-07-06

Domeikavos Bažnyčios 10-metis


     Sekmadienio rytą skubėjome į bažnyčią, kur šv.mišios buvo aukojamos už mūsų Domeikavos bažnyčią švenčiant jos 10-metį. Dar daugelis choristų prisimena pirmuosius bažnyčios statymo metus ir atrodo net nepastebėjome kaip prabėgo  dešimt metų. Po mišių bendruomenės nariams ir svečiams mes atlikome savo pačius gražiausius kūrinius.

2016-06-15

Saule, kilk ir leiskis Tėvynėje...

        
       Saule, kilk ir leiskis Tėvynėje... Gal  šie žodžiai ne visiems jaudulį kelia, bet mūsų tėvams ir seneliams jie turi didelę prasmę. Prieš 75-erius metus birželio 14-ąją dar ir šiandien prisimena daug ištvermingų Lietuvos patriotų ir vis mažiau belieka tų kraupių tremties dienų liudininkų. Ši diena - Gedulo ir Vilties diena...gedime tų, kurie negrįžo ... ir viliamės, kad tai niekada nepasikartos, o šie istorijos puslapiai niekada nebus užmiršti.
       Tad, minėdami šią dieną, susirinkome Domeikavos bažnyčioje, kur šv. mišias laikė mūsų parapijos naujasis klebonas G.Pūras, mišiose giedojo mūsų svečiai - Marijampolės kamerinis choras "Suvalkija", vad. V.Junevičienė. Po mišių, minėjime skambėjo mūsų choro atliekami kūriniai. Naujus kūrinius mums padovanojo mūsų svečiai marijampoliečiai. O mūsų gerbiamo choristo Prano Sutkaus eiles, parašytas tolimojoje Komijoje tremties metu, skaitė  Prano anūkė, mūsų choristė Giedrutė. Pabaigai klausytojų širdis virpino "Versmės" ir "Suvalkijos" jungtinis choras.
                                  
                                 Pavasario saulė gaivino krūtinę
                                 Ir neša mums viltį, džiaugsmus.
                                 Aš greitai sugrįšiu į brangią Tėvynę,
                                 Kur džiaugsmo ir laimės daug bus...

         Šios Prano Sutkaus eilutės patvirtina :
                                                                          Saule, kilk ir leiskis Tėvynėje !

2016-05-09

Mama -tai angelas žemėje


  Gegužės 8 d. susirinkome Domeikavos gimnazijos salėje,  kur su dideliu susidomėjimu stebėjome  Mamos dienai skirtą kocertinę programą.

2016-04-11

Įžiebkim kibirkštį vilties...


     Šeštadienio popietę Ežerėlio kultūros centre vyko sakralinės muzikos šventė "Įžiebkim kibirkštį vilties". Koncertą  pradėjo Ežerėlio kultūros centro moterų tautinių šokių grupė "Vijoklė". Renginyje dalyvavo Kėdainių kultūros centro ansamblis "Giesmė", Prienų kultūros ir laisvalaikio centro moterų vokalinis ansamblis, Samylų kultūros centro vokalinis ansamblis "Lyra", Ilgakiemio laisvalaikio salės ansamblis "Jiesia", Ežerėlio kultūros centro moterų vokalinis ansamblis bei tercetas "Svaja", skambėjo mūsų choro atliekami kūriniai.

2016-03-16

Laisvės paukštė - Lietuva


   Jau 26-ąjį pavasarį su Laisve širdyse minime Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Kovo 11-osios rytą skubėjome į Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčią, kur giedojome šv.mišiose. Po mišių šventiniame koncerte Domeikavos gimnazijoje klausytojams dovanojome gražiausias dainas ir naują kūrinį - Sėlmanto giesmę iš lyrinės roko operos "Jotvingio rauda", kuri primena visai pamirštą mažą Lietuvos istorijos dalelę, nūdienos žmonių vertybes, kovas mūšio lauke ir vidinius prieštaravimus.
  Kiek vėliau išskubėjome į Raudondvarį, kur menų inkubatoriuje vyko šventinis minėjimas, kuriame dalyvavo Kauno raj. meras V.Makūnas, kovo 11-osios akto signataras L.Milčius, Vokietijos lietuvių bendruomenės pirmininkas A.Šiugždinis ir delegacija iš vokietijos Bergštrasės apskrities. Koncerte grojo Babtų pučiamųjų orkestras "Algupys". Įspūdingai skambėjo  Kauno rajono jungtinio choro atliekami kūriniai.

Kauno.diena apie kovo 11-ąją

Kauno rajono bendruomenė



2016-02-20

Vasario 16-oji



    Kiekvienais metais, šią svarbią mūsų tautos dieną, valstybės atkūrimo dieną, sugrįžtame į Lietuvos istorijos puslapius. Žinodami, kaip sunkiai iškovojome laisvę ir nepriklausomybę, turėtume visuomet prisiminti šiuos labai prasmingus žodžius.

2016-01-22

2016-01-10

"Laisvės liepsna"


Knygos sutiktuvės


      Šių metų sausio 8 d.  Istorinėje Prezidentūroje vyko  knygos „Kęstučio apygardos vadai“ pristatymas. Data ir vieta  šios knygos pristatymui pasirinkta ne atsitiktinai. Kaune pirmą kartą Lietuvos istorijoje, buvo išrinktas  pirmasis Lietuvos Respublikos Prezidentas Antanas Smetona. Sostinėje Kaune susirinko Steigiamasis Seimas, kurio pirmasis posėdis vyko valstybės teatre (dabar muzikinis teatras) ir visi kiti Seimo posėdžiai svarbūs Nepriklausomos Lietuvos istorijai vyko Kaune. Tad ir šios knygos, publikuojančios pačių didvyriškiausių Laisvės kovotojų, Kęstučio apygardos vadų, biografijos pristatymas vyko Kauno Istorinėje Prezidentūroje Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo 25-ečio išvakarėse.
    Renginyje dalyvavo jos sudarytojas ir vyr. redaktorius Antanas Pocius, Lietuvos gyventojų genocido ir rezistencijos tyrimų centro generalinė direktorė Teresė Birutė Burauskaitė, knygos recenzentė prof. Regina Koženiauskienė, Žemaičių kultūros draugijos Simono Stanevičiaus bendrijos tarybos narė prof. Irena Bakley, rašytojas ir vienas iš straipsnių autorių Eugenijus Ignatavičius, straipsnių autorius prof. Alfonsas Vaišvila.
  Muzikinėje  programoje skambėjo mūsų choro atliekami kūriniai, bei karinio folkloro vyrų ansamblio „Karužė“ (vadovas Rokas Sinkevičius) dainos.














 

2016-01-02

Kalėdų stebuklo belaukiant...


     Prieš Kalėdas mūsų dainos bičiuliai- Alytaus mišrus choras "Putinas" pasikvietė mus bendram draugystės vakarui "Kalėdų stebuklo belaukiant...".
     Kalėdos - stebuklų metas...?
O gi taip ! Po jungtinio choro atliktos dainos "Aš noriu Kalėdų" choro vadovas Jonas Pavilionis pajuokavo, kad dabar tikrai sulauksime baltų Kalėdų.  Argi tai netiesa...?!