2015-11-15

20-tasis JUBILIEJUS!!!


                     20-imt  pavasarių  ir  vasarėlių į  dainų  vainiką  įpinta,
                     20-imt  rudenėlių  ir  žiemų baltomis  kasomis  išdabinta,

                     Lai  kyla  į  dangų   ir  skamba  dainos  plačiai,

                     Tegu  išgirsta  žmonės,

                                         Dangus  ir  atkartoja  laukai...
                                                                                   (E.Girdauskienė)

   Kasmet lapkričio mėnesį choras sukviečia savo ištikimus klausytojus į šv.Cecilijos  (choristų, šokėjų, muzikantų, poetų globėjos ) koncertą . O šiemet lapkričio 14-ą „Versmės“  kolektyvas pakvietė daug bičiulių  ir garbingų svečių, ne tik iš Domeikavos ir Kauno rajono, bet ir iš Jonavos bei Marijampolės, į jubiliejinį koncertą, skirtą choro kūrybinės veiklos 20-ečiui paminėti.
   Koncertą pradėjo Lapių pagrindinės mokyklos šokio klubo „Šokio spalvos“ merginos, vadovė L.Pupiuvienė. Mes savo klausytojams ir svečiams šalia jau žinomų kūrinių atlikome ir keletą naujų. Kūriniui „Vesk mane“ žodžius parašė choro vadovė Rasa Endriukaitienė. Buvome giliai sujaudinti, kai po mūsų atlikto kūrinio „Baltas lino gyvenimas“ klausytojai plojo atsistoję. Šiltais aplodismentais buvo palydėti solistų J.Kalendros ir R.Domarko atliekami kūriniai.
   Koncerto metu mus sveikino Lietuvos Respublikos Seimo narė R.Popovienė, kuri padovanojo kelionę autobusu į Trakus.
Taip pat su gražiausiais sveikinimais, dovanomis ir padėkomis ilgamečiams choro nariams, atvyko Kauno r. Savivaldybės administracijos ir kultūros skyriaus atstovai. Tremtinių sąj. Pirmininkas G.Rutkauskas sveikino kolektyvą jubiliejaus proga, pažymėdamas, jog kolektyve yra nemažai skaudžią tremties dalią patyrusių choro narių. Domeikavos Lietuvos kankinių bažnyčios klebonas R.Skrinskas prisiminė - kuomet besiburiančio „Versmės“ kolektyvo nariai repeticijoms rinkosi į statomos bažnyčios kleboniją ir 1995m giedojo pirmąsias šv.Velykų mišias. Džiaugėsi, kad ir šiandien „Versmė“ gieda šv.mišiose.

   Su gražiausiais ir šilčiausiais sveikinimais ir linkėjimais atvyko mūsų dainos bičiuliai – Jonavos k.c.mišrus choras „Žemyna“, Kazlų Rūdos k.c.m.ch. „Viltis“, Marijampolės k.c.m.ch.“Suvalkija“, Kauno m.ch.“Diemedis“, bei Kauno rajono chorai – Garliavos m.ch.“Melodija“, Raudondvario m.ch.“Svajonė“,  Babtų moterų choras „Gynia“, Samylų  mot.ch. „Žaisa“, Domeikavos tautinių šokių kolektyvas Džiaukis“.
   Jubiliejau proga mus sveikino  choro krikštamotė Lina Sinkevičienė, kuri džiaugėsi, kad 20-etis – tai tik graži choro jaunystė. 

Puikiomis dovanomis ir gražiausiais palinkėjimais mus sveikinogausus būrys Domeikavos seniūnijos darbuotojų , seniūnaičių, lydimų seniūnės L.Stragienės.

   Nuoširdžiai dėkojame už sveikinimus ir glaudų bendradarbiavimą Domeikavos gimnazijai bei Ramučių kultūros centro darbuotojams. Dėkojame visiems svečiams ir klausytojams, atvykusiems į mūsų „jaunystės“ 20- ąjį jubiliejų.


                         Skambėk, aidėk, nenutilk
                         Būk amžina
                         Gyvenimo versmė tyra,
                         Palaiminta tyra Versmė...

                                            (R.Endriukaitienė)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą