2015-11-24

Šv. Cecilijos koncertas Babtuose




      Lapkričio 22-oji minima kaip dainininkų, šokėjų, muzikantų, poetų globėjos diena. Kiekvienais metais koncertą šiai dienai paminėti skirdavome domeikaviečiams.
 Šiemet šią dieną paminėjome kartu su mūsų bičiuliais  babtiškiais.

2015-11-15

20-tasis JUBILIEJUS!!!


                     20-imt  pavasarių  ir  vasarėlių į  dainų  vainiką  įpinta,
                     20-imt  rudenėlių  ir  žiemų baltomis  kasomis  išdabinta,

                     Lai  kyla  į  dangų   ir  skamba  dainos  plačiai,

                     Tegu  išgirsta  žmonės,

                                         Dangus  ir  atkartoja  laukai...
                                                                                   (E.Girdauskienė)

   Kasmet lapkričio mėnesį choras sukviečia savo ištikimus klausytojus į šv.Cecilijos  (choristų, šokėjų, muzikantų, poetų globėjos ) koncertą . O šiemet lapkričio 14-ą „Versmės“  kolektyvas pakvietė daug bičiulių  ir garbingų svečių, ne tik iš Domeikavos ir Kauno rajono, bet ir iš Jonavos bei Marijampolės, į jubiliejinį koncertą, skirtą choro kūrybinės veiklos 20-ečiui paminėti.

2015-10-21

Koncertmeisterio R.Kruopio rečitalis - dovana choro 20-ečiui




     Pasitinkant   mūsų choro 20-tį, pirmąją ir, nesuklysiu sakydama, pačią brangiausią dovaną mums paskyrė  mūsų koncertmeisteris, maestro Rimvydas Kruopis, pakviesdamas mus į savo rečitalį, skirtą mūsų choro  jubiliejui paminėti. Dviejų dalių koncerte skambėjo V.A.Mocarto, L.van Bethoveno, Fr.Šuberto, F.Sopeno, F.Listo, A.Skriabino, P.Čaikovskio, S.Rachmaninovo ir K.Debiusy kūriniai. Virtuoziškas atlikimas ir nuostabūs kūriniai maloniai šildė visų susirinkusių sielas. Dėkingi likimui už malonią pažintį su maestro, kuri peraugo į puikų bendradarbiavimą ir jau 15-ą metų mes darniai koja kojon keliaujam kartu. Dėkingi gerb. Maestro už nuostabią dovaną.

2015-06-17

...Sacrum Convivium


    Jau ketvirtą kartą susirinkome Domeikavos bažnyčioje, kur  vyko sakralinės muzikos festivalis "Sacrum Convinium". Renginys buvo skirtas Gedulo ir vilties dienai paminėti. Festivalyje dalyvavo mūsų svečiai -LŽŪU mišrus studentų choras "Daina", Babtų moterų choras "Gynia", Samylų moterų choras "Žaisa", Garliavos mišrus choras "Melodija" ir  mes - Domeikavos mišrus choras "Versmė" .Skambant jungtinio choro atliekamam kūriniui “Baltas paukštis” mažųjų rankelėse plazdantys balti paukščiai išskrido kiekvienam tremtį pažinusiam klausytojui. Klausėmės mūsų choro veterano, garbų jubiliejų švenčiančio  ir išgyvenuso baisius metus tremtyje, Prano Sutkaus atliekamų dainų apie tremtį. Renginio metu buvo rodomas Kauno raj. Karmėlavos Balio Buračo gimnazijos mokinių sukurtas filmas apie tremtį. Susirinkusius sveikino LR Seimo narė Raminta Popovienė, kuri  kartu su Kauno rajono tarybos nariais pasodino simbolinį krūmą tremtiniams atminti. 


2015-05-19

"Prie drobulių rašto..."



     Su žydinčiais sodais pas mus atkeliauja pati gražiausia šventė - Motinos diena. Poezijos ir muzikos koncertą "Prie drobulių rašto..." , skirtą  Motinos dienai paminėti pradėjo moksleivių ansamblis "Dominantė", meno vadovė R.Endriukaitienė. Gražiausias eiles apie pavasarį ir Mamą padovanojo Domeikavos poezijos mylėtojų klubo nariai :Jadvyga Adomaitienė, Elena Girdauskienė ir Gediminas Girdzijauskas. Na, o gražiausias dainas atliko mūsų choristai ir solistas Jonas Kalendra. Nors šaltą gegužės vakarą už lango barbeno lietus, tačiau salėje susirinkusius šildė pačios gražiausios eilės ir dainos, lyg apsigaubus motulės austa drobule...


2015-05-17

Kviečiame į poezijos ir muzikos šventę Motinos dienai paminėti



POEZIJOS  IR  MUZIKOS
                             Š V E N T Ė                   
‘‘ PRIE  DROBIŲ  RAŠTO ...“

Gegužės mėn. 19d. 18.30 val.
Domeikavos gimnazijoje
 Kviečiame į renginį, skirtą Motinos dienai paminėti.

Šventinės programos dalyviai: 
Vaikų ansamblis „Dominantė“,  poezijos mylėtojų klubo nariai,   mišrus choras „Versmė“.



2015-05-11

DŽIŪGAUKIM....ALELIUJA, Marijampolėje


Šiemet  jau į šešioliktąjį kartą Marijampolėje rengiamą  festivalį  „Džiūgaukim… Aleliuja“, skirtą Marijampolės Šv.Vincento Pauliečio bažnyčios atšventinimo ir parapijos atkūrimo 25 metų jubiliejui  vėl pakvietė mus dainos bičiuliai,  Tarptautinio sakralinės muzikos festivalio organizatoriai  – kamerinis choras „Suvalkija“ ir jo vadovė Virginija Junevičienė .

2015-04-05



Su Šv. Velykom!




             Lai bundanti gamta ir pavasarinis dvelksmas atneša Jums naujų vilčių, įkvėpimo, neblėstančio kūrybingumo, skaidrios pavasarinės nuotaikos ir sėkmės!

2015-03-11