2013-12-02

Šv. Ceciliją garbinome giesmėmis


Anuomet suvalkiečiai juokaudavo, kad Šv.Cecilijos dieną - vargonininkų, instrumentų gamintojų, muzikantų, dainininkų ir poetų globėjos dieną - reikia sukalbėti devynis poterius, jeigu nori turėti žmoną dainininkę. Na, o pas mus, Domeikavoje, dainingų žmonių  netrūksta. Mūsų choristai ir visi domeikaviečiai šios šventės laukia, nes tai mums – mėgstantiems dainą, muziką ir šokį, jau  tapo tradicija susiburti skambiai dainai.

Ir šiemet Advento išvakarėse Kauno šv. Kazimiero (Sargėnų) pagrindinėje mokykloje skambėjo muzika – į šį tradicinį renginį  muzikos mėgėjai susirinko ne tik iš Domeikavos ir Sargėnų, bet net iš Jonavos.
Skambant jaunimo ansamblio „Dominantė“ dainai, renginį, simboliškai uždegdami pirmąją Adventinę žvakę, pradėjo Domeikavos mišraus choro „Versmė“ jubilijatai – Rolandas Domarkas, Onutė Gaučienė, Vanda Visockienė, Rita Lamauskienė ir Mindaugas Vaičiūnas.  Vėliau armoniką „virkdė“  Stepono Rumbos vadovaujama kapela „Girnapusė“. Susirinkusiuosius džiugino mūsų svečiai iš Jonavos - mišrus choras „Žemyna“. Šio choro vadovė Violeta Michelkevičienė džiaugėsi užsimezgusia draugyste ir kvietė atvykti į Jonavą atsakomojo vizito.
Na, o kai „Versmė“ tradiciškai sugiedojo giesmę „Šventąjai Cecilijai“ – ne vienam per kūną šiurpuliukai perbėgo ir širdis, džiaugsmo ir palaimos apimta, suspurdo...
Pabaigai koncertą vainikavo „Versmės“ ir „Žemynos“ chorų bendrai atliekamos 2014 m. Dainų šventės repertuaro dainos.
Kartą skaičiau straipsnį, kad ši šventė Lietuvoje nėra populiari ir visi  mielai švęstų, jei žinotų – kaip.  Tad atvažiuokite pas mus į Domeikavą kitais metais... ir sužinosite kaip?!

                                                          Choro prezidentė Gražina Liutvinskienė

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą