2020-10-18

Kantata "Kryžių ir rūpintojėlių Lietuva" Raudondvaryje

     


    Trečioji finalinė Kantatos "Kryžių ir rūpintojėlių Lietuva" diena Raudondvaryje Šv.Kūdikėlio Jėzaus Teresės bažnyčioje. Kaip mūsų choro bičiulis, poetas Leonas Milčius sakė susirinkusieji gavo muzikinę ir dvasinę dovaną, o pasakyti, kad patiko - būtų labai mažai... Ši Kantata šiandieną skambėjo paskutinį kartą šio projekto metu. Tačiau visi esame giliai įsitikinę, kad šiai Kantatai suteikėm sparnus tolimesniam skrydžiui kituose projektuose, kitose erdvėse...
Už šį gražų projektą esame dėkingi mūsų projektų vadovei Ritai Bieliauskaitei, nuoširdų ačiū tariame Kauno muzikinio teatro solistam: G.Kuzmickaitei, R. Preikšaitei, P.Bagdonui , T.Ladigai, aktoriui D.Svobonui, V.Niedvarui (birbynė). Prie šio projekto įgyvendinimo prisijungė mūsų choro bičiuliai - Babtų moterų choras "Gynia", VDU Akademinis choras "Vivere Cantus". Dėkojame projekto dirigentui R.Daugėlai, mūsų koncertmeisterei A.Panculytei-Jončienei ir vadovei R.Endriukaitienei, kuri mus"augino" šiam projektui 25-erius metus! O už naują gražų choro įvaizdį dėkingi mūsų k.c. Direktorei Ž.Girdauskaitei - Jurgaitienei.
Nesakome sudie, sakome - sveika Kantata "Kryžių ir rūpintojėlių Lietuva" Lietuvoje!
























2020-10-17

Kviečiame į Kantatos premjerą Raudondvaryje!

 


Premjera Babtuose!


                              ... net žodžių trūksta papasakoti ką reiškia atlikti tokį kūrinį bažnyčioje! Antroji Kantatos “ Kryžių ir rūpintojėlių Lietuva” diena - Babtuose šv.apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje.




Ar galima žodžiais apsakyti tą jausmą, kai muzikos, balsų ir eilių skambesys bažnyčios skliautuose jaudina širdis tiek, kad bijai pakelti nuo natų akis į žiūrovą, nes jos pilnos džiaugsmo, palaimos ir jaudulio ašarų... Kai smuiko stygos sklando tyloje, tarsi Motinos rauda, čia birbynė nuramina raudą, solistų balsai galingai suvirpina klausytojų ausis, o bendras jungtinis choras skamba kaip galingi vargonai, leisdami suprasti mes -jėga! Gyvuok Lietuva! Gyvuok Kantata!



Kviečiame į Kantatos premjerą Babtuose!



             


  

                             

Premjera!

 


Penktadienio vakarą muzikinė premjera Domeikavos laisvalaikio salėje A. Stankevičiaus ir H. Nagio kantata ,,Kryžių ir rūpintojėlių Lietuva“ įvyko. Nuostabiai skambėjo Kantatos kūriniai dėka solistų Gabrielės Kuzmickaitės, Ritos Preikšaitės, Pailiaus Bagdono, Tomo Ladigos ir jungtinio choro susidedančio iš Domeikavos mišraus choro "Versmė" vad. Rasa Endriukaitienė, Babtų moterų choro "Gynia" vad. Danutė Šakalienė ir VDU Akademinio choro "Vivere Cantus" vad. Rolandas Daugėla, kuris ir vadovavo jungtiniam chorui, bei įgarsinti aktoriaus Dainiaus Svobono.
Tiesioginę transliaciją galėjo stebėti pats kompozitorius A. stankevičius Monrealyje Kanadoje ir visa esanti Kanadoje lietuvių bendruomenė. Džiaugėmės žiūrovų emocijomis po koncerto.
Kas negalėjote dalyvauti Domeikavoje, tai pranešame, kad kiti projekto koncertai vyks:
šeštadienį Babtuose 15val.
sekmadienį Raudondvaryje 13val.
( Renginiai Domeikavoje)














2020-10-11

KVIEČIAME Į PREMJERĄ !


         
                   Šis muzikos kūrinys buvo parašytas ir atliktas minint 600 metų Lietuvos krikšto ir krikščionybės
            jubiliejų.  Pirmoji Kantatos premjera buvo atlikta 1987m Amerikos lietuvių  Monrealyje, Kanadoje.
  
                  Kantata Lietuvoje bus atlikta pirmą kartą spalio 16d 19val Domeikavos laisvalaikio salėje.
                  Renginys skirtas paminėti Henriko Nagio 100 -ąsias gimimo metines,
                               bei choro ,,Versmė” 25 –erių  metų kūrybinės veiklos sukaktį.

Numatomi tik 3 koncertai:
spalio 16 d.  19 val. Domeikavos laisvalaikio salė
spalio 17 d. 15 val. Babtų bažnyčia
spalio 18 d. 13 val. Raudondvario bažnyčia