2020-01-13

Laisvės gynėjų diena...





Laisvės gynėjų diena -  diena, kuri šiurpuliukais prabėga per kūną, prisiminus tuos siaubingus Sausio 13-osios įvykius...
  


     






 IX Forto muziejuje apžiūrėjome ekspoziciją "Okupuota Lietuva".   Prie Atminimo laužo dainavome dainas.







     
   

   Domeikavos laisvalaikio salėje gvildenome įdomias temas "Kur Lietuva?" Istorikas Lukas Alsys kalbino Pasaulio jaunimo lietuvių bendruomenės narę Indrę apie emigraciją  ir kokių vertybių siekia šiandieninis jaunimas kur jis bebūtų, ar Lietuvoje, ar kitoje šalyje. Indrė atsakė -  Lietuva ten ,kur esi!




     


      Domeikavos gimnazijos moksleiviai pristatė projektą - "Kaip Sausio 13-osios  įvykius išgyveno mano tėvai, seneliai, artimieji?" Klausydami moksleivių pasakojimų supratome kaip svarbu mūsų vaikams perduoti tai, ką mūsų seneliai, tėvai ir  mes išgyvenome kovodami už Laisvę.






           Ši popietė daugelį privertė mintimis sugrįžti į 1991-ų Sausio 13-ąją  ir prisiminti :
                                                     -Ką aš veikiau tą dieną?!


Sulaukėme Trijų Karalių...


         Sulaukėme Trijų Karalių !


      Jau tradicija tapo, kad Trys Karaliai pakrikštija naujus kolektyvo narius.  Tad ir šiemet nepraleidome progos pakrikštyt "Nekrikštus", kurių mūsų kolektyve net 17-a. Nors už lango šalta, niūri diena, bet mums nebuvo kada liūdėti. Kelrodė Žvaigždė į mūsų šventę atlydėjo Tris Karalius, kurie atkeliavo su dovanomis - auksu, smilkalais ir mira.