2017-05-28

BALTOS OBELS BALCIAUSIAS ZIEDE..., žydėk ir plauki muzikos upe...



...Ir suaidės tauri harmonija, ir lyg vargonų gaudesy,
Plačiai, galingai išsiverš...
Užlies  ir neš lyg jūra, potvyniui pakilus pilnaty...
 Prikels žydėt stipri pavasario galia!

 BALTOS  OBELS BALCIAUSIAS  ZIEDE..., 
                                                žydėk ir plauki muzikos upe...

                                                                    R.Endriukaitienė

2017-05-16

Plauk muzikos upe...


 "Muzika - tai Dievo pasiuntinys, atsiųstas judinti švelniausias ir geriausias mūsų sielos stygas, raminti širdis, suvargusias gyvenimo rūpesčiuose, guiti iš jų melus, nedorybes, pavydus, neapykantas."

                                                                                     Mikalojus Konstantinas Čiurlionis



           Visus maloniai kviečiame į pianisto Rimvydo Kruopio 50-ties metų kūrybinės veiklos koncertą.
         Koncerto I-oje dalyje skambės gražiausia romantinė fortepijoninė muzika, II-oje dalyje dainuos Kauno rajono chorai.
                                         Koncertas nemokamas.     Laukiame Jūsų atvykstant!

2017-05-04

Džiūgaukim...Aleliuja, 2017


    XVIII -ą kartą Marijampolėje  vyksta tarptautinis sakralinės muzikos festivalis DŽIŪGAUKIM… ALELIUJA .Mūsų bičiulių pakviesti,  ankstyvą ryta skubėjome į Marijampolę. Marijampolės kultūros centro dailės galerijoje vyko festivalio muzikinė svetainė - seminaras "Chorinio dainavimo inovacijos". Seminarą vedė ir savo mintimis dalijosi gerb.Rasa Gelgotienė.
       Tarptautinis sakralinės chorinės muzikos festivalis „Džiūgaukim… Aleliuja“ tęsiasi  nuo Šv.Velykų iki Šv.Kalėdų. Kiekvieną vakarą Šv. Velykų oktavoje Šv Vincento Pauliečio bažnyčioje skamba gražiausi sakralinės muzikos akordai. Šiemet šioje bažnyčioje Šv. Mišiose giedojome ir mes, Domeikavos mišrus choras "Versmė".
      Žmogų taurina muzika, turtina jo vidinį pasaulį, dovanoja džiaugsmingas bendravimo akimirkas, stiprina, ugdo didžiulį pasididžiavimą muzikine kultūra. Visa tai puikiausiai įrodo kiekvienais metais Marijampolėje vykstantis sakralinės muzikos renginys, pritraukiantis vis daugiau kolektyvų ir atlikėjų, dovanojančių muzikinio pažinimo džiaugsmą ne tik miesto gyventojams, bet ir svečiams. Po Šv. Mišių  Marijampolės Šv.Arkangelo Mykolo bazilikoje vyko  "Baltijos Jūros" choro sakralinės muzikos koncertas. Dalyvavo Vilniaus universiteto choras "Pro musica"(vad. R.Gelgotienė), Liepojos k.c. mišrus choras "Intis" (vad.I.Valce), Sankt Peterburgo jaunimo kamerinis choras "Lauda"(vad. M.Kirijeva), Balstogės technologijos universiteto choras (vad. V.Milkoska), vargonavo Indrė Veličkaitė. Skambėjo, bažnyčios skliautai aidėjo ir šiurpuliukais per kūną ėjo vargonų ir jungtinio choro atliekami kūriniai. 
    Puiki diena!


Mūsų Velykėlės...