2016-10-05

Domeikavos Herbo diena - Sunešti bendruomenės žiedai...




  Š. m. rugpjūčio 27 dieną vyko Domeikavos Herbo dienos šventė. Kadangi šie metai yra bendruomenių metai, todėl buvo pasiūlyta  sukurti savo kiemelius, kur  galėtume pasirodyti kokie esame, kas mus jungia ir trumpai prisistatyti. Kiemelius lankė komisija, visų prisistatymai buvo labai gražūs, šmaikštūs ir įdomūs. Mes taip pat komisiją pakvietėme į savo kiemelį -"Į Do-mei-ka-vą  įdomiai gerti kavą" ir vaišinome įvairiausiomis, įdomiausiomis ir gardžiausiomis kavomis.
  Šventinio koncerto metu grojo liaudiškos muzikos kapela „Domeikavos seklyčia“,dainavo mūsų choras „Versmė“, šoko tautinių šokių kolektyvas „Džiaukis“ ir kiti Domeikavos meno mėgėjų kolektyvai: liaudiška kapela „Jovaras“ ir vyrų kolektyvas „SAVI“.
  Šventės dalyvius sveikino LR Seimo narė Raminta Popovienė ir Kauno rajono tarybos nariai: Justinas Urbanavičius ir Česlovas Paulauskas. Domeikavos Herbo dienos proga buvo įsteigta nominacija „Metų šeima“, kuri atiteko Editai ir Gediminui Jančaičiams. Šiuo metu auginantiems ir globojantiems 8 vaikus, o dvi dukros jau suaugusios. Šeimą sveikino LR Seimo narė Raminta Popovienė, sveikinimą ir stiklinį angelą perdavė Kauno rajono savivaldybės Meras Valerijus Makūnas, Domeikavos seniūnė įteikė domeikaviečio Broniaus Mackeliūno sukurtą ir nukaltą Domeikavos Herbą.